lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kermaperseelyn aakkoset



Mistä tunnistaa kermaperseen? No ei ainakaa sitte fyysisistä mitoosta tai äläkää ainakaa menkö sellaasta sanomahan kermaperseiren kuullen, ne ei tykkää sellaasista kommentiista. Mä tunnen muutamia pesunkestäviä kermaperseetä ja yhyren tunnen aiva läpikotaasin. Näjen nimittään sen peilistä joka aamu. Sen tähäre  mun on heleppo kirioottaa niiren tunnusmerkiistä. Kermaperse on se pikkuflikka, joka automaattisesti valittoo Mattelin Barbiet...vain koska non komeeta, sopii kätehen ja ovat hyviä leikkikaluja. kiitos rakkahat äiti ja isä, kiitos että oon saanu leikkiä niillä. Sitte ku kermaperse kasvaa, se laittaa Mattelit vitriinihin ( jonka sen hienostonoukka on kelepuuttanu ) ja laittaa keittiönsä kaappiihiin Suomalaasia brändi- ja designtuotteetta....samasta syystä ku silloon aikoonansa valitti Mattelit, non komeeta, sopii kätehen ja ovat hyviä leikkik....astioota!

Matkustaminen  kermaperseen kans on yhtä helevettiä, mikäli majootus on kaharen tähären hotellis. Nimittään kermaperse ilimoottaa siitä ilimeen, eleen ja syyllistävin huokauksin taukoamata. Jos haluat kokea helevetin....vie toki kermaperse telttaalemahan. Sillä telttaretki on varmin keino herättää kermapersees asuva suohirviö henkihin. Itteasias jos kermaperse vierähän mihinkä tahansa mukavuusalueensa ulukopuolelle, son aina vaarallista....kaikkien mielenterveyrelle. Jos kermaperse on viä eteläpohojalaasta alakuperää, siinon vaarallisuusastees sitte viä omat lisäkertoomensa.

Kermaperse tarttoo mukavuuret ympärillensä, kokoaijan ja jatkuvasti. Kotona pitää olla komiaa, kylän kohoras pitää olla komiaa. Kermaperse on niinku tämän päivän Hyacinth Bukee mahtavasta brittisarjasta. Ilimankos mun velii joskus mainitti sitä sariaa kattoes, notta tuloo Virpi mielehen. Tosin Hyacinhtin mies on tassukka, meirän isäntä ei oo, son Kingi....( tai sillälailla mä annan sen ymmärtää, koska siinä tilantees on pelekkiä voittajia )

Kermaperse tykkää hemmottelusta, pieniä yllätyksiä arjen keskellä pitää olla tasaasin väliaijoon. Äijämääsen rento meininki ei oo kermaperseen juttu. Se kyllä tykkää sellaasen meiningin kattomisesta, muttei itte osaa kuvitella ittiänsä revittelemäs reteesti. Näistä tunnelmista kertoo parahite tuo kuva tua ylähällä. Ei siinä äkkiä vilikaasten tulisi mielehen, notta jääkiekkoa ollahan kattomas. Lukon poijat siä taisteli Espoon Bluesia vastahan. Kyllä kermaperse mielellänsä sitä kattoo. Ku on ympäristötekijät kohorillansa, niin kermapersettä ei yhtää haittaa vaikka peli meni jatkoaijalle. Kyllä oli mukavaa jännittää, nauttia tunnelmasta. Tunnelma oli kyllä eherotoon! Alootus mykistävä, tällääselle satunnaaselle kävijälle. Maammelaulu kajahti jäähallis ja kyllä siinä kermaperseen sinivalakoosta syräntä lämmitti, soli joinki niin komiaa. Minoon kyllä kiitollinen rakkahalle Timolle, joka ( taas kerran ) järiesti naisillensa unohtumattoman ehtoon. Peliä oli mahtavaa seurata, ruoka oli loistavaa, juomaa oli riitävästi tämän kermaperseen tarpeesihin ja seura...soli parasta. Eres kermaperse ei keksi mitää moukeeraamisen aihetta.



Oikeen mua rupes jännittämähän, notta kuinka kermaperseen suu sitte pannahan jos Vaasan Sportti tuloo keimiihin mukahan. Minen palioa jääkiekosta sillaa ymmärrä, mutta tottapa ny kotokaupunkini joukkueelle peukutan. Mutta sitte jos toresta Vaasan Sportti tuloo kuvioohin.....se antaa uuret ulottuvuuret mun jääkiekon vahtaamiselle. Mutta ku kysees on aito kermaperse, niin jokaasta peliä ei voi vaharata, ku oon ny jo pääsny tälläästen puitteeren makuhun. 

Siinoli lyhyt oppimäärä kermaperseen syvimmästä olemuksesta. Kerroon ny tarkootuksella vain pienen osan. Timo tietää sitte viä palio enemmän. Mutta kulukaa, ei se ainakaa viä oo vaihtohon laittanu. Ja on täs ny jo kohta 25 vuotta pärvötelty yhyres. Hyvin se kestää, ku ottaa huomiohon, notta siinon toinenki kermaperse vieres jo kasvamas. Son vahava mies. Ja taitaa tykätä naisistansa, niinku me naisekki siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti