sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Arvoasteekon alimmaanen




No niin son sitte kekrit tai halloweenit vietetty. Ja tämäki pyhänaika on saanu mus lukuusia ajatuksia nousemahan. Moon tuumaallu koiraa lenkittäes, viä ehtoollaki ku pääni painoon tyynyhyn. mun runo- tai siis blogiratsuni laukkas  hurjaa vauhtia, kaviot kopaaten nelisti. Ittesias se nelisti siihenmallihin, jotta maattelin, että pitääkö mun ny jukelintähären yösyrännä nousta kirioottamahan. Mutta kyllä mä ny aamuhun maltoon orottaa. Ny ku tuo saatanallinen kesäaika on pois ja moomma saanu tuon varaastetun tunnin takaasi. Olovana mun leposykekki on ny rauhalliseet, ku kokoaijjan ei oo kello tuntia erellä. 

Mutta toresta...ne mun tuumaalut. Osa koskoo mun mysteeripostausta. Vihan ja katkeruuren määrää? onko sillä mitää lakipistettä? Kuinka palio on liikaa? Kuinka pitkälle ja syvälle viirakkohon voii muumipeikko mennä? Vai luovuttaako se perästäki`? Päästääkö seki vihan ja katkeruuren syrämehensä? Vai antaako vain olla?  Kuinka syvälle katkeruuren poluulle voii poiketa? Koska ollahan siinä tienhaaras, ku paluuta ei vain enää oo, vaikkolis haluaki? Voittaako hyvyys aina? Oliko äiti siinä asias oikias, että voittaa? Kuinka monta kertaa aurinko voii laskia  vihan ylle, ennenku se sammuu kokonansa? Ja mitä sitte tapahtuu, jos se sammuu? 




Sitte moon kyllä tuumaallu aikapalio kevyempiäki asioota. Niinku sellaasia, jotta mistä EI KUULU tykätä. Aiva samalla lailla ku mä viime pyhänaikana kiriootin, jotta neki on tietyllä lailla kirioottamattomia sääntöjä, ne asiat, joista niinku KUULUU tykätä. Isoolla kirkolla on palio asioota, jokkon PÄHEETÄ. Tai siis niiren KUULUU olla. Teuvan flikka ei vain ymmärrä niiren päälle ja on siinä mieles kapinallinen. Moon aina ollu. Moon tykänny aina sellaasesta, josta OIKIASTI tykkään. Oon oman tieni kulukija ollu aina. 



Niin mutta siis, mistä ei KUULU tykätä. No halloweenista ei kuulu tykätä. Ei, ku, sei kuulu suomalaasehen kansanperinteesehen. Son kauhiaa kaupallista hörskötystä. Son ällöttävän Amerikkaa.Se UHKAA kansanperinnettä, ku kakarat kulukoo keriäämäs murua oven takana. Ja onhan se ny ristuksen uhkaavaa, ku meirän isäntä askarteli omas kasvihuonehes kasvatetusta kurpitsasta halloweenkurpitsan. Halloweenia kuluu paheksua somes. Mitä enemmään siitä huoppaa paheksuvasti, sen kirkkahammin sun some-kruunus loistaa. " Siis.....iik, onx toi kauhee perinne jo rantautunu tännekin? Iiks, käyks teidän lapset halloween kierroksella? Kauheeta...siis oikeesti? "  Ku mä lujen näitä "trendikkähiä" päivityksiä mä hymyylen sisälle päin ja ajattelen; " voi ristus, mitä tekopyhiä paskoja" Emmä kyllä usko, jotta kakarat tietentahtoen kansanperinnettä lähtöö tuhoamahan. Mutta tuos Itämerellä on kyllä pari sellaasta alusta, jokka saattaa olla uhka suomalaaselle ja jopa ruottalaasellekki kansanperintehelle. Ja nei muuten oo mitää huvipursia. Eikä muuten oo sitte tippaakaa Amerikkaa. Ammattivalittajat voiis vaikka hetkeksi kääntää katseensa sinne Itämerelle ja lakata aharistumasta siitä, jos naapuri sytyttää kurpitsalyhyryn tai kakarat kopistaa oven takana mörköasuus karkkia keriäämäs. Saatei sitä voii joku päivä olla tosiski tekemistä.





Ja niinku kuvista näkyy, me vietimmä halloweenia, kaikes rauhas.  Ja meirän arvot on oikeen isänmaalliset. Ykskää kansanperinne ei oo ollu vaaras. Meilloli mukavaa perheenkesken ja mä, joka tykkään koristella, sain toteutaa ittiäni. Ku joulua pitää viä hetki orottaa ( vaikka neki morkoolit jo soii taas ja moon pari hankintaa jouluaki ajatellen jo teheny. En melekeen malta orottaa, että saan toimittaa teille niistä )



Ja NYT, NYT me pääsemmä asiahan. Tuohon otsikkohon. ARVOASTEEKON ALIMMAANEN. Kattokaas ny, siinon meirän flikan sylis arvoasteekon alimmaanen otus. Tämon mun rakkahin kuvani. Siinä näkyy mun kasvatukseni tulos, tyttäreni. Siinä näkyy myös mun äitini kasvatuksen tulos; se, kuinka eläämiä kohoratahan ja kohorellahan. Kuinka suhtaurutahan karvaasihin perheenjäsenihin. Tämän kuvan nimi on mulle " tassunjäläki syrämes, tältä se näyttää "

Mutta, mutta....eläämiä kohtahan ei kuulu tuntia liikaa sympatiaa. On trendikästä suhtautua niihin väheksyvästi.  Sillaa on katu-uskottava ja sulautuu massahan. Ei oo mikää rarikaali. Moon monikertoohin kuunnellu haavi auki, ku joirenki puutarhat on pilalla, puut ja pensahat on aiva  ereepoikki, sato pilalla....aiva vain sentähären, ku jonku kissi on kulukenu pihas, linnut tuhonnu koko ristuksen mariasaron. Vaikka nämä vajakit sitte taas toisaalta suroo ku kissit syöö KAIKKI niiren linnut ja samalla niitä vitutttaa ku harakat kräköttää. Fasaanit vasta perseestä onki ja kaikki, mikä liikkuu. Ihimeellistä. Meillon oikeen komia ja kukoostava puutarha. Ja meirän puutarhas vieraaloo kaikki nuo erellä mainitut mailmanlopun otukset. Fasaania on oikeen palio.  Niin ja välihuomautuksena tähän; jokakeväänen koiranpaskakeskustelu on musthave, suurin mures mailmas, tällä ammattivalittajaporukalla No....teinitki kyllä itteasias. Moperipojjat ja erityysesti mopoautoolevat porvarien penikat...kyllä neki pitääs poistaa katukuvasta. Huvittunusena lujen somesta näitä ammattivalittajien päivityksiä. Ku niitä häirittöö kaikki , AIVA KAIKKI. Teinit on yhtä ja samaa massaa. Siä ei oo hyvinkäyttäytyviä ollenkaa. Meeppä puolustamahan  puolella sanallaki jotaki näistä em. ryhymistä, niin ammattivalittaja(miehet) käyy vaihtamas pyhähamehet päälle ja käyy sun kimppuhun verbaalisesti. Mitäs sinä vittuulet pohojammaan murtehella. Kissit on pilannu niiren kakaraan hiekkaloorat ja mopopoijjat huonolla liikennekäytöksellänsä roikkuu puskuriis ja ovat saatananan kauheeta öykkäriä, joita kuulus vähä "opettaa" Mä hymyylen sisällepäin niitä ämmämääsiä miehiä. Ajatella, niillon kaikki mailman aika notkua somes valittamas ja puuttua joka jumalan asiahan. Ja mietin, jotta mihinä välis ne mopopoijjat on alaannu uurenkarheella Volvoolla takapuskuris roikkumahan.




Siinä vaihees, ku mä luulin jo kaikki nähäneheni ja kuulleheni ,mä lujinki eläänlääkäristä, jolloli mures. Sen mielestä ihimisillon menny överiksi eläämistä huolehtiminen. Niitä inhimillistetähän liikaa ja puhutellahan Häneksi ja muutenki hoivatahan aiva liikaa. Voi ristus ja tämä lausunto oli taivahan mannaa sille suunnattomalle joukolle, joka välittömästi vetää "nälkäinen lapsi" ja "kärsivä vanhus"-kortin, ku vähääkää joku yrittää sanua, jottei koiria aiva oikiasti kuulu paiskoa seinähän ja kaikenmoosten juoppooretalehien ei pitääsi OLLENKAA omistaa koiraa, tai mitää muutakaa elääntä, jota se vain hakkaa. Ja EI, naapurin kissaa EI  KUULU kiruttaa kuoliaaksi ja hirttää airanpäähän. Ei, vaikka kuinka vituttaas. Ja tuo vastakkaanasettelu on jotenki säälittävää. Sittekkö vasta, ku KAIKKI kuriuus on poistettu mailmasta; sittekö vasta saa huolehtia eläänten oikeuksista? Niinkö? OIKIASTI? Luulettako te, jotta eläänvihaajat on oikeen helluusia ja kanssaihimisille hyviä, ovat vapaaehtoostyös auttamas mailman näläkää näkeviä? Oikeenko toresta? Ja SITÄPAITSI, eläänlääkärihän on virallisesti myös eläänsuojeluviranomaanen. Eisunkaa soo ny ensimmäänen taho,jonka kuuluu huolestua, jos eläämiä kohorellahan LIIKA HYVIN?

Olisitta nähäny yrittäjämieheni ilimeen, ku sille tästä sanoon. Soli aiva äimänä. Jotta eläänlääkärillä on liikaa niinku töitä? Tuloo liikaa rahaa tyhymiltä lemmikkien omistajilta. Tällääsiltä munkaltaasilta pipipäiltä? Vähältä niinku olis kukkakauppias ja murehtiis, ku ihimiset ostaa aiva liikaa kukkia....


On trendikästä vittuulla, ku koiria pujetahan. Louskuttaa mitääymmärtämätööntä suutansa, asiasta, jostei oikeen  paskaakaa ymmärrä. Mun silimihin koirien pukemisesta tuloo ensimmääsenä mielehen villakoiravanhus, jolloli jarrusukat jaloos Tassuuhin  tartti saara  pitoa, jotta vanhus sai tulla viä omistajansa työpaikalle, jottei tassut luistaasi portahis. Kattoon nuota jarrusukkien verhoamia tassuja, koira nukkuu tyytyvääsenä ja koiran omistaja laittoo mun tukkaa liikkeessään...Mun silimihin tulvahti kyyneleitä, täskohtaa puhutahan torellisesta eläänrakkauresta.  Sitei ymmärrä tunneköyhät ihimiset ollenkaa. Niillon kiirus kirioottaa koiranpaskoosta tienvarrella ja ojanpohojas. Niinku yks vanha mies ( koiralenkkituttava, jollaasia me koiranomistajat kohoratahan) sanoo, jotta me ihimiset oomma sen velekaa näille lemmikiille, jotta sitourummma huolehtimahan niistä KOKO NIIREN elämän. Pitää ymmärtää, että joirenkin sairauksien hoirosta voii tulla kustannuksia, isojaki. Ja ny näimmä pitää viä ymmärtää vältää ko. eläänlääkäriä, joka murehtii, jotta eläämiä piretähän liika hyvästä.Onneksi mun kohoralle on osunu vain hyviä ja ammattitaitoosia eläänlääkäriä, joirenka päätehtävä on ollu hoitaa koira terveheksi, eikä arvostella, jotta mä "hössötän" liikaa koirani tähären. Sillä sehän on "vain" koira.

PÖYRISTYTTÄVÄÄ!!!!! Tämän asenteen valos, en yhtää ihimettele, että eläämihin kohoristuvista rikoksista tuloo aiva naurettavat tuomiot ja maharollisia elääntenpitokieltoja ei valavo kukaa, EI SITTE NIIN KUKAA!!!! Joka kesä jokku vatipäät ottaa kesäkissan. Harva se kuukausi jokku vajakit ottaa koiran ja sitte pian kauppaa sitä "pitovaikeuksien " tähären milloo milläki palstalla, ku suvi-kaisla ei tuukkaa ny sen rottweilerin kans toimehen. Lista on loputoon. Sitte on aiva oma lukunsa kissavihaajat, joiren elämäntehtävä on pyyrysrää kissoja ja kiruttaa niitä. Ja koiranhakkaajat. Tämä elään"lääkärihän" sanoo, jotta eläänten kuluu olla ALINTA KASTIA!!! Saanko kysyä " lääkäriltä" jotta MIHINKÄ KASTIHIN SITTE KUULUU NÄMÄ MUN MAINITTEMAT TYYPIT?  Mun kategorias ei oo niin alahaasta kastia, johonka mä nuo laittaasin!!

Ja ennenkö kukaa huitoo mua kärsivä vanhus ja nälkäinen lapsi-kortilla niin sanon tämän. Väkivaltarikoksistaki, siis ihimisihin kohoristuvista tuloo Suomes aiva liika pienet tuomiot. Ja ku eläämihin kohoristuvista raakuuksita suurinta osaa ei eres noteerata....Ja samahan aikahan esim. talousrikoksista tuloo isookki tuomiot. ( en puolusta talousrikolisia ) mutta perähänkuulutan arvoja, mikä on arvojäriestys, ihimis- (elään- ) henki vai raha?




Kappas mun blogiratsuni nelisti ja taisi välillä vähä jopa karaatakki. Mutta joo....niinku tiättä, eläänten oikeuret on lähellä mun syräntä. Ja saattaa olla torellinenki tuon "lääkärin" huoli, jotta me koiranomistajat meemmä liiallisuuksihin hemmotellesnamma näitä perheenjäseniämmä. Saatamma järkyttää joirenki herkkää sielua, kutsumalla niitä sanomalla HÄN. Saatamma pitää HEITÄ uskollisina ystävinämme. Saatamma kulukia niiren kans mettäpoluulla ja jakaa niiren kans syvimpiä tuntojamma. Saatamma tuntia tassun hipaasun reirellä ku me itkemmmä ja kohorata ymmärtävän ja viisahan katseen. Silloon ku tarttoo lohoruttajaa ja sun puhelin ei soi,vaikka kuinka orottaasit. Ai niin...sehän on eläänten inhimillistämistä,sitä, josta tämä "tohtori"oli niin huolestunu. 

Mutta eipä hätää. Mun terveeset tällääselle "tohtorille "ja sen ymmärtäjille tuloo täs. Niinkauan ku täs maas YKSIKI koira hakatahan ja pahoonpirellähän, niijjotton lonkat sijooltansa tai kissa on lainsuojatoon olento, jolle saa teherä mitävain....niinkauan teillon tärkiämpiä asioota murehrittavana ku vaikka kiinanpalatsikoiran omistajat, jokka syöttää koirallensa kärestä mahapullia. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti